Tilbage

Inspiration

I efterårsferien 2008 mødte jeg naturfotograf Leif Wikmann på Øland og han viste mig sin flotte hjemmeside, og det gav mig ideen til at lave disse sider.

Netfugl

Se min profil på fuglehjemmsiden Netfugl.dk

Teknik

Hjemmesiden er skrevet i hånden (WordPad), så den er lidt primitiv og sikkert fyldt med fejl, men det er sjovere at lave det selv, end at bruge et eller andet halvfabrikata....
Den virker kun med Javascript, og nok kun med en nyere browser og helst med en hurtig netopkobling.

Hvis du har rettelsesforslag til hjemmesiden så kontakt mig gerne.

De fleste billeder er fotograferet med Canon 40D eller 7DII (fra 2015) med Canon EF 400mm f/5.6L, standardindstilling 400 ASA, altid RAW.I 2017 solgte jeg min 400 mm og skiftede til Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM.
Digiskoping er med Swarovski AT80 HD teleskop med hjemmelavede adaptere.
Billederne er "fremkaldt" med Adobe Lightroom, nu Classic CC, men de små billeder/tumbnails er lavet med Easy Thumbnails, da Lightroom laver gode, men for store jpg-filer.

Gættefugle?

Hvis du har lyst til at bruge billederne som "gættefugle", kan teksten med fuglenavne til hvert billede ses ved at føre musen hen over "Tekst".
Teksten kan slås permanent til og fra ved at klikke på "Tekst".

Billederne kan vises i tilfældig rækkefølge med "Bland"
Hvis jeg har lavet fejl i fuglenavnene, må du gerne kontakte mig.

Om mig selv

Jeg er født i 1945 og har haft fuglekiggeri som interesse siden år 2000, hvor jeg købte mit fantastiske Swarovski AT80 HD teleskop. Min kone Anny er heldigvis også blevet bidt af fugleinteressen, så vi bruger megen fritid året rundt, aftner, weekends og ferier på fugle. Vi har haft utrolig meget glæde af at gå på aftenskole om fugle hos Lars Jensen, Klaus Malling Olsen og Jan Hjort Christensen - det kan klart anbefales til alle os begyndere.

Jeg har fotograferet i 50 år, men fik mit første digitale apparat (Coolpix til digiskoping) i 2002 og det første digitale spejlrefleks, Canon 40D, da det kom på markedet i 2007. I 2015 købte jeg et Canon 7DII, men bruger stadig mit 40D meget. Canon 40D/7DII med 400mm 5.6L eller 100-400mm 4.5-5.6L IS er en fantastisk god kombination til fuglefoto, da det er til at bære, både økonomisk og i felten. Det nye 100-400 mm 4.5-5,6L IS er bedre til insekter og blomster, og zoomen er ofte god til større flokke af fugle - men det er lidt tungere end den gamle faste tele. IS er godt til stillesiddende fugle, men unødvendig til fugle i flugt.

Tilbage